Comunicats

Acte públic de presentació del LIPDUB PER LA INDEPENDÈNCIA

Després de tants esforços per aconseguir aquest rècord mundial, creiem que ens mereixem, tots plegats, compartir una altra vetllada sense nervis ni estones d’espera. Per aquest motiu, els organitzadors del lipdub volem convidar-vos a l’acte públic del visionat del lipdub i del making-off. També us farem saber totes les novetats referents al lipdub.

L’acte tindrà lloc el proper divendres, 12 de novembre, a les 19.00 a l’Ateneu La Central de Vic (carretera de Manlleu, 9).

Aprofitem per informar-vos que tothom que vulgui un record d’aquella jornada, podrà comprar per un preu mòdic el DVD que inclou el lipdub i el making off, així com aconseguir les últimes samarretes commemoratives del lipdub.

Moltes gràcies pel vostre temps.

Vic, a 9 de novembre de 2010.

_________________________________________________________________

Tots som un, depèn de tu que hi siguem tots! (13/10/2010)

L’organització del LIPDUB PER LA INDEPENDÈNCIA volem fer pública tota la informació detallada de l’acte que tindrà lloc a Vic el proper diumenge, dia 24 d’octubre de 2010, a les 4h de la tarda.

El lloc de trobada col·lectiu serà la Plaça Major de Vic, que és el darrer espai escènic del recorregut per on es filmarà el lipdub i on la càmera captarà els milers de persones amb estelades i senyeres que reivindiquen la independència.

Pel que fa als altres punts del recorregut per on passarà la càmera prèviament, seran ocupats per les colles de cultura popular catalana que desinteressadament han volgut donar-nos suport participant activament en alguna escena de la cançó, exceptuant les colles geganteres que aniran directament a la Plaça Major.

El recorregut per on passarà la càmera és el següent: plaça Abat Oliba i carrer Cloquer (1r espai escènic); carrer Vergós (2n espai escènic); plaça de Malla, plaça Montrodon i carrer d’en Guiu (3r espai escènic); plaça de la Pietat (4t espai escènic); carrer de Sant Sadurní (5è espai escènic); plaça del Paradís (6è espai escènic); plaça del Canonge Collell (7è espai escènic), carrer de les Carnisseries (8è espai escènic); plaça del Pes (9è espai escènic) i plaça Major (10è espai escènic). Al bloc hem penjat el mapa amb el recorregut de la gravació.

Des del migdia fins al vespre hi haurà servei de bar (entrepans i begudes) i venda de samarretes commemoratives del LIPDUB PER LA INDEPENDÈNCIA. A més, per a fer d’aquest esdeveniment participatiu una trobada reivindicativa i lúdica alhora, a continuació us detallem les activitats programades a la Plaça Major:

13.00-15.00: proves de so dels grups musicals.

15.00-16.00: arribada dels participants al lipdub a la Plaça Major de Vic, amenitzada pels PD Barni i PD Almogàver.
Dos dinamitzadors de l’organització s’encarregaran de donar les consignes per a la gravació del lipdub.

16.00-18.00 (aprox): gravació del LIPDUB PER LA INDEPENDÈNCIA.
Entre gravació i gravació, els PD s’encarregaran d’animar a la gent i els dinamitzadors guiaran als participants en les preses de gravació que calguin.

A partir de les 18.00: Concerts

L’Esca del Pecat: espectacle musical dinàmic i eixerit on el duet format per en Titot (veu) i en David Rosell (veu i guitarra) presenten cançons noves i memorables dels seus altres projectes. Per l’ocasió vindran acompanyats d’en Pere Borralleras (baix) i l’Oriol Iglesias (bateria).

Avel·lina: grup format per ex-components d’Aramateix que toquen música fresca i d’autor.

Altres grups pendents de confirmar.

La validació de l’intent del rècord mundial de més gent participant en un lipdub serà certificat per la companyia World Records Academy. Per tal de comptabilitzar els participants, l’Organització donarà un número per persona i es marcarà a cada participant timbrant-li la mà amb un tampó per tal d’evitar que hi hagi gent amb més d’un número. Durant el procés de comptabilització per part de l’Organització, hi hauran dos regidors de l’Ajuntament de Vic que vetllaran i donaran fe del compliment d’aquest sistema. A posteriori, s’enviarà el nombre de persones resultant així com la gravació del LIPDUB PER LA INDEPENDÈNCIA a la World Records Academy, com a proves de l’intent del rècord.

Perquè la realització d’aquest projecte sigui possible, hem comptat amb la col·laboració de moltes persones anònimes que han treballat de valent i desinteressadament per aconseguir l’objectiu comú; batre el rècord mundial de participació en un lipdub perquè la nostra acció a favor de la independència sigui notícia i tingui ressò internacional. A dia d’avui, però, encara ens calen més voluntaris que ens ajudin en algunes tasques organitzatives, informatives i de seguretat durant la jornada del dia 24 d’octubre. Qui hi estigui interessat només cal que en enviï un correu electrònic a l’adreça lipdubindependencia@gmail.com i ens digui la seva disponibilitat horària.

Així mateix, persones conegudes i organismes diversos ens han donat suport públicament. A tots ells, un per un, volem agrair-los la confiança dipositada en aquest petit i ambiciós projecte emancipador: a l’Ajuntament de Vic, a Avel·lina, a Burger Roc, a Decidim.cat, a L’Esca del Pecat, a Obrint Pas, a Òmnium Cultural, a Propaganda pel Fet, a Som.cat, a Sonotech i a Tona Decideix. També volem fer una menció especial a Els Pets, en Ferran Latorre, la Laia Jurado, en Màrius Serra, en Titot i en Xavier Roig, que han col·laborat gravant un video de suport al LIPDUB PER LA INDEPENDÈNCIA que hem penjat al nostre bloc.

Finalment, volem agrair la participació en la gravació del lipdub de les següents colles i entitats de cultura popular catalana: Gegants Hostalets de Balenyà, Gegants de Vic ciutat, Gegants Maulets de la Calla, Gegants del Carrer de la Riera, Gegants de Prats de Lluçanès, Gegants de la Garriga, Gegants de Manlleu, Escamot dels Diables de Calldetenes, Cremats d’Olost, Serpents de Manlleu, Diables de Tona, Esbart Dansaire Castell de Tona, Falconers de Malla, colla castellera els Sagals d’Osona, els Miquelets de Catalunya, Bastoners Quico Sabater, Bastoners de Sant Hilari, Bastoners de Malla, Tabalers Fills de la Flama, els grallers Ciutat de Vic, Acordionistes del Solc, el Bou de Vic, la Fera dels Cremats d’Olost, els capgrossos de la ciutat de Vic, bitlles catalanes Vic Bitlles, hoquei patins Estic Vic i l’Associació Catalana de Biketrial. Si alguna altra colla estigués interessada en participar dins el recorregut, pot posar-se en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic culturapopularlipdub@gmail.com

Encoratgem a tothom a formar d’aquest projecte col·lectiu i a convidar al seus familiars i amics a difondre la iniciativa. Per aquest motiu , hi ha un grup i un esdeveniment que hem creat al facebook que porta per títol LIPDUB PER LA INDEPENDÈNCIA!!!

Per obtenir tota la informació detallada podeu consultar el nostre bloc: https://lipdubindependencia.wordpress.com

Com diuen les paraules de Vicent A. Estellés emprades per Obrint Pas a l’intro de La Flama: “No et limitis a contemplar aquestes hores que ara vénen, baixa al carrer i participa. No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu“.

Organitza:
LIPDUB PER LA INDEPENDÈNCIA

Vic, a 13 d’octubre de 2010.

_________________________________________________________________

Canvi de data del LIPDUB PER LA INDEPENDÈNCIA (09/09/2010)

L’organització del LIPDUB PER LA INDEPENDÈNCIA vol comunicar a totes les persones que han mostrat interès a participar en aquesta iniciativa el canvi de dia de la gravació. El lipdub es realitzarà el proper diumenge, 24 d’octubre, a les 4h de la tarda, a la Plaça Major de Vic.

Tal i com havíem anunciat, l’acte estava previst pel 17 d’octubre, el mateix dia que la històrica revista catalana Cavall Fort celebra la Festa dels Lectors de Cavall Fort 2010. En un principi, semblava compatible i beneficiós que coincidissin els dos esdeveniments per convertir aquella diada en una gran festa col·lectiva. Finalment, però, preveient que el nombre de participants en el lipdub pot superar en escreix les 7.300 persones que caben a la Plaça Major, hem cregut necessari canviar de dia per tal de no dificultar el desenvolupament de les activitats programades per Cavall Fort.

Demanem disculpes a tota la gent que s’havia reservat aquesta data i confiem que la nostra decisió, basada en la responsabilitat i el respecte, no afecti a la voluntat de formar part d’aquest projecte engegat des de la il·lusió i l’estima a la nostra terra.

Seguirem actualitzant la informació a través del nostre bloc: https://lipdubindependencia.wordpress.com

Vic, a 9 de setembre de 2010.

_________________________________________________________________

Presentació oficial del LIPDUB PER LA INDEPENDÈNCIA (31/08/2010)

L’organització del LIPDUB PER LA INDEPENDÈNCIA la formem un grup de persones que ens uneix l’estima per la nostra terra i el desig de veure-la lliure, sense cap afany polític partidista ni ànim de protagonisme.

Són moltes les iniciatives populars que s’han engegat arreu del territori català per reivindicar aquesta voluntat emancipadora i volem continuar aquest camí sense retorn.

El nostre objectiu és reunir el màxim de gent possible per batre el rècord mundial de participació en un lipdub perquè la nostra acció sigui notícia i tingui ressò internacional.

L’acte tindrà lloc el diumenge, 17 d’octubre, a les 4h de la tarda. La gravació es realitzarà pel casc antic de la ciutat de Vic, amb un recorregut prèviament marcat que culminarà a la Plaça Major. La cançó seleccionada pel lipdub és la Flama, del grup Obrint Pas, que ha col·laborat cedint-nos gratuïtament aquest tema.

Des d’aquí fem una crida a totes aquelles persones que desitgin la independència de Catalunya i la resta de Països Catalans perquè participin en aquesta jornada lúdico-reivindicativa. Seran benvingudes totes les senyeres i estelades, com més millor, però per mantenir el caràcter transversal d’aquest acte no s’admetran símbols de cap formació política. A més, per reforçar el caràcter pacífic de la iniciativa, tampoc acceptarem cap demostració despectiva o agressiva envers persones, entitats o països.

Tothom qui estigui interessat a formar part d’aquest projecte col·lectiu, pot apuntar-se al grup i a l’esdeveniment que hem creat al facebook que porta per títol LIPDUB PER LA INDEPENDÈNCIA!!!. A més, pot obtenir informació actualitzada al bloc https://lipdubindependencia.wordpress.com o enviar-nos un correu electrònic a l’adreça lipdubindependencia@gmail.com.

Tal i com vam avançar la setmana passada, teníem l’afany de batre el rècord mundial de participació en un lipdub mitjançant l’empresa de renom internacional Guinness World Records. Un cop feta la corresponent sol·licitud, l’esmentada empresa ens va fer arribar, en data 26 d’agost de 2010, la següent resposta: “Desafortunadamente, esta no es una categoría que estamos dispuestos a abrir, visto que es casi imposible estandarizar la calidad de lipdub”. Malgrat fer la queixa pertinent i enviar-los definicions elaborades per professionals entesos en la matèria, s’han mantingut inflexibles en la seva postura.

Desconeixem els motius exactes d’aquesta negativa, tot i que no deixa de sorprendre’ns que hagi arribat tan sols 24 hores després que haguessin sortit les primeres informacions a la premsa digital, en les que s’hi especificava el contingut del lipdub.

Amb o sense la validació d’aquesta empresa, intentarem batre el rècord mundial de participació en un lipdub, que fins el moment està en 1.400 persones, validat per la World Records Academy.

Com diuen les paraules de Vicent A. Estellés emprades per Obrint Pas a l’intro de La Flama: “No et limitis a contemplar aquestes hores que ara vénen, baixa al carrer i participa. No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu“.

Properament anunciarem més detalls sobre el recorregut, les diferents accions i formes de participació previstes, així com la col·laboració de tantes i tantes entitats i col·lectius d’arreu dels Països Catalans.

Vic, a 31 d’agost de 2010.